Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Aprilie 2017
Vizualizari: 414
Comentează add

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că ministrul justiţiei l-a informat despre intenţia de iniţia un audit extern la DNA, DIICOT, Parchetul General.

Sorin Grindeanu: De 10 ani nu s-a făcut audit extern la Ministerul Public

radiojurnal

 Premierul Sorin Grindeanu. Foto: gov.ro.

Premierul Sorin Grindeanu susţine că este interesat de funcţionarea statului de drept şi pentru acest lucru este important ca instituţiile să fie puternice şi mecanismele interinstituţionale să fie foarte bine puse la punct şi foarte clar definite.

El a afirmat, astăzi, că ministrul justiţiei l-a informat despre intenţia de iniţia un audit extern la toate unităţile de parchet,  DNA, DIICOT, Parchetul General. 

Sorin Grindeanu: "Înţeleg că de 10 ani nu s-au mai făcut aceste lucruri. Nu e treaba mea. Ca prim-ministru e normal să ştiu ceea ce face fiecare minister, dar intra în fişa postului domnului ministru, la fel cum a făcut evaluarea, să facă şi acest audit la Ministerul Justiţiei".

Tot azi, procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a apreciat că iniţiativa ministrului justiţiei este una normală. 

Daniel Horodniceanu: "E firesc ca Ministerul Public să fie tratat într-un tot unitar.

"Pe de altă parte, DIICOT nu a constituit până acum nici obiect al Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi nici mecanism de verificare făcut de domnul ministru al justiţiei în perioada anterioară.

"Dar dacă dumnealui doreşte să analizeze întreaga activitate a Ministerului Public, sigur că Ministerul Public înglobează şi DIICOT, nu numai DNA şi Parchetul Înaltei Curţi cu unităţile subordonate".

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader a afirmat ieri că auditul pe care vrea să-l solicite are menirea de a verifica managementul instituţiilor din subordine.
 


Etichete Sorin Grindeanustatul de dreptaudit externDNADIICOTParchetul General

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live