Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Octombrie 2019
Vizualizari: 936
Comentează add

Licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G va fi organizată în prima jumătate a anului viitor, dacă se vor respecta unele condiţii, a anunţat preşedintele ANCOM.

Sorin Grindeanu (ANCOM): Licitația pentru licențele 5G se amână

radiojurnal

Ppreşedintele Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii, Sorin Grindeanu. Foto: Arhivă.

Licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G va fi organizată în prima jumătate a anului viitor, dacă se vor respecta unele condiţii, a anunţat, astăzi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, Sorin Grindeanu.

El a explicat, într-o conferinţă de presă, că nu s-a reuşit finalizarea procedurii de licitaţie până astăzi, aşa cum era programat, întrucât nu a fost implementat setul de măsuri de securitate a reţelelor de la Comisia Europeană, nu a fost transpus Memorandumului cu Statele Unite în legislaţia primară şi nu s-a adoptat Hotărârea de Guvern pentru preţurile de pornire şi calendarul de achitare a taxelor.

Cu toate acestea, România se află printre primele cinci ţări din Uniunea Europeană care au început să ofere servicii comerciale 5G, alături de Marea Britanie, Austria, Italia şi Spania, iar majoritatea statelor comunitare vor organiza anul viitor licitaţiile pentru licenţele G5.


Etichete licitatielicente 5Gancomsorin grindeanusuaceue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live