Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Klimowicz

23 Septembrie 2016
Vizualizari: 1411
Comentează add

România beneficiază, în dialogul privind dezvoltarea cooperări ţărilor riverane Mării Negre, de expertiza specifică a NATO

Sorin Ducaru: NATO interesată de dezvoltarea cooperării la Marea Neagră

gabriel-klimowicz

Sorin Ducaru, ambasadorul României la NATO Foto: Arhivă

Dezvoltarea cooperării la Marea Neagră, pe plan maritim, terestru şi aerian, suscită în continuare interes şi reprezintă o temă de analiză şi dezbatere la nivelul NATO, a spus joi ambasadorul Sorin Ducaru, asistent al secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente, conform agenţiilor de presă.

Ambasadorul a spus că România a avut un rol proactiv pentru crearea unui dialog cu statele aliate riverane Mării Negre. După summitul NATO de la Varşovia, dialogul beneficiază de expertiza specifică a NATO, a spus Ducaru, prezent la Palatul Parlamentului la conferinţa internaţională "Evolving Threat Assessment Constant Mission".

În ceea ce priveşte relaţia NATO-Rusia, Sorin Ducaru a arătat că există în continuare "neînţelegeri" pe subiecte precum Crimeea sau Ucraina, precizând însă că este utilă "partea de dialog pragmatic".


El a precizat că nevoia de a nu avea escaladări sau neînţelegeri în interpretarea unor situaţii, e motivaţia dialogului dintre cele două puteri.

Sorin Ducaru a afirmat că în ciuda acestor discuţii, situaţia din Crimeea şi Ucraina încă nu indică o reîntoarcere completă a Rusiei la normele internaţionale.

În schimb, există dorinţa de a menţine un dialog pragmatic, tocmai în scopul evitării unei escaladări destabilizatoare şi în scopul creşterii predictibilităţii şi transparenţei, a explicat Ducaru.


Etichete Sorin DucaruNATOMarea NeagrăRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live