Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Iunie 2020
Vizualizari: 293
Comentează add

Sondajele la urne sugerează că 76% din cetăţeni au votat pentru reformele care ar extinde mandatul preşedintelui Vladimir Putin.

Sondajele la urne indică adoptarea revizuirii Constituției în Rusia

sergiu-stet

   Vladimir Putin - preşedintele Rusiei.        Foto: kremlin.ru/events/president.

Centrul de cercetare a opiniei rus VTsIOM a anunțat luni că sondajele sale la urne demonstrează că 76% dintre ruşi au votat până în prezent pentru reformele care ar permite preşedintelui Vladimir Putin să îşi extindă conducerea până în 2036.

Reuters amintește că referendumul naţional asupra reformelor constituţionale a început pe 25 iunie şi va dura şapte zile, din cauza măsurilor de precauţie împotriva epidemiei de coronavirus.
 
Dacă vor fi aprobate, modificările vor permite ca Putin să candideze de două ori la preşedinţie după ce mandatul actual expiră, în 2024.
 
Centrul a afirmat că 76% dintre cei care au votat au susţinut reformele şi că 23,6% dintre persoanele care au răspuns întrebărilor după vot au afirmat că au votat împotriva acestora. Criticii Kremlinului susţin că referendumul este fals şi că se tem că acesta va fi fraudat.

Etichete KremlinreferendumVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live