Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Aprilie 2014
Vizualizari: 1098
Comentează add

Un sondaj realizat de INSCOP arată că tinerii au mai multă încredere în Alianţa Nord Atlantică decât persoanele în vârstă.

Sondaj: Jumătate din români au încredere în NATO

radiojurnal

Jumătate dintre români au multă şi foarte multă încredere în Alianţa Nord-Atlantică, arată o analiză a companiei de cercetări sociale şi marketing INSCOP.

Analiza realizată pe baza a opt sondaje comandate de ziarul "Adevărul" pe parcursul ultimului an arată că bărbaţii au încredere mai mare în NATO decât femeile, iar tinerii sunt mai încrezători decât persoanele în vârstă.

Grade de încredere mai mare se înregistrează şi în rândul persoanelor cu studii superioare, al celor cu venituri mari, iar din punct de vedere geografic, al locuitorilor din Moldova şi Bucovina.

România împlineşte anul acesta 10 ani de la aderarea la NATO, eveniment marcat şi astăzi, printr-un simpozion la Palatul Parlamentului, la care premierul Victor Ponta a pledat pentru o finalizare rapidă a negocierilor dintre UE şi SUA pe tema acordului de liber schimb.

NATO "trebuie să extindă spaţiul de securitate"

Cooperarea de securitate din cadrul Alianţei Nord-Atlantice trebuie dublată de un spaţiu economic comun, a declarat premierul.

"Capacitatea de a asigura securitate este direct legată de capacitatea de economică şi de modul în care societăţile noastre pot să sprijine eforturile de asigurare a securităţii", spune Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a adăugat astăzi că NATO trebuie să extindă spaţiul de securitate pe care îl gestionează, prin includerea Republicii Moldova şi a Georgiei, ţări care au exprimat clar dorinţa de apropiere de UE.

Cele două state, a spus premierul, pot fi ţări puternice în Uniune, dacă au şi o strategie de securitate precum cea din cadrul NATO.

El a precizat că evenimentele din ultima perioadă din Ucraina sugerează că această ţară trebuia să meargă în această direcţie, iar NATO în general, şi România, ca ţară membră, au obligaţia să discute strategii concrete pentru cele trei state.


Etichete NATOsondajINSCOPîncrederetinerivârstniciSUAR. MoldovaGeorgia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live