Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

9 Iulie 2020
Vizualizari: 1208
Comentează add

Potrivit 92% dintre firmele valone chestionate, telemunca decurge la fel de bine, dacă nu chiar mai bine decât era de așteptat.

Sondaj: În Belgia, 9 din 10 angajatori vor propune telemunca după criză

rador

  Foto: Arhiva/ pixabay.com

Telemunca tinde să devină structurală, în timp ce unul din trei angajați va continua să lucreze astfel după criză, potrivit unui sondaj realizat în iunie 2020 de secretariatul social SD Worx și Uniunea Valonă a Companiilor (UWE), citată în "L’Echo" miercuri.


Potrivit 92% dintre firmele valone chestionate, telemunca decurge la fel de bine, dacă nu chiar mai bine decât era de așteptat. Prin urmare, teleomunca ar trebui să continue să se dezvolte.

Nouă din zece angajatori vor continua să le ofere angajaților lor posibilitatea de a lucra în acest mod. Doar 50% gândeau astfel înainte de criză.


În ceea ce privește recurgerea efectivă la telemuncă, aceasta este și ea în creștere, deoarece proporția lucrătorilor care ar trebui să continue să lucreze de la domiciliu crește de la 33 la 43%.

Doi din cinci angajatori doresc să crească telemunca. "Angajații sunt exigenți, iar angajatorii văd beneficiile", observă Olivier de Wasseige, directorul general al UWE.


O a treia constatare se impune: telemunca tinde să devină structurală. După criză, una din trei persoane va lucra de acasă. Pentru majoritatea, va fi de vorba de o zi sau două de telemuncă pe săptămână.

Frecvența săptămânală a telemuncii crește ușor în comparație cu perioada anterioară crizei.


"Telemunca structurală necesită adoptarea unei politici formale şi scrise, cu, printre altele, o indicație clară a frecvenței utilizării telemuncii", a declarat Hugues Thibaut, de la SD Worx.

Cu toate acestea, aproape șapte din zece angajatori nu au elaborat încă o politică scrisă oficială în acest domeniu. (Le Soir)

(RS)


Etichete sondajbelgia(RS)telemuncaangajatoripandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live