Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

5 Martie 2021
Vizualizari: 190
Comentează add

Patru din zece femei susţin că echilibrul între viaţa profesională şi cea personală s-a înrăutăţit în ultimul an de la declanşarea pandemiei.

Sondaj efectuat pe platforma online Bestjobs

mihaela-dumitrescu

Foto: Wikipedia.org

Patru din zece femei susţin că echilibrul între viaţa profesională şi cea personală s-a înrăutăţit în ultimul an de la declanşarea pandemiei.

Un sondaj efectuat de platforma de recrutare online Bestjobs arată că aproape 25% dintre respondente spun că au luat în calcul să renunţe complet la job, pentru a putea face faţă responsabilităţilor crescute de acasă. 

Pentru a putea dedica mai mult familiei, aproape jumătate dintre femei susţin că şi-au redus în primul rând timpul pentru odihnă, iar trei din zece au alocat mai puţin timp pentru relaxare, dar şi hobby-uri. Pe fondul presiunii crescute de a răspunde atât cerinţelor legate de job, cât şi celor de acasă, circa paru din zece femei au declarat că au resimţit oboseală puternică, aproape de bornout, iar în unele situaţii s-a ajuns chiar la un grad de epuizare totală.

Întrebate care au fost principalele emoţii resimţite în ultimul an, cele mai multe dintre femeile care au participat la sondaj au indicat senzaţia de copleşire cauzată de supraîncărcare, sentiment urmat de anxietate. Două din zece femei au simţit depresie, vinovăţie că nu au timp destul pentru copii şi familie, dar şi conflictul interior între a fi angajatul ideal şi mama ideală. În timp ce jumătate dintre femei afirmă că responsabilitatea crescută de a avea grijă de familie în ultimul an de la declanşarea pandemiei a fost împărţită în mod egal cu partenerul, alte patru din zece femei spun că au preluat pe umerii lor cea mai mare parte a sarcinilor. 

Sondajul Bestjobs a fost efectuat în perioada 15-28 februarie pe un eşantion de 1.324 de utilizatori de internet, reprezentativ la nivelul urban din România, cu vârste cuprinse între 18 şi peste 55 de ani./lcoman#HUN/at


Etichete (ii)sondajfemei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live