Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Mai 2017
Vizualizari: 372
Comentează add

Guvernul a decis în şedinţa de joi înfinţarea unui departament de monitorizare şi implementare a programului naţional de vaccinare.

Soluţionarea crizei vaccinurilor

florin-lepadatu

 

Guvernul a decis în şedinţa de joi înfinţarea unui departament de monitorizare şi implementare a programului naţional de vaccinare.

Noua structură va funcţiona în subordinea directă a ministrului sănătăţii şi va gestiona tot procesul de imunizare de la achiziţionarea şi administrarea serurilor la o mai bună informare a populaţiei cu privire la beneficiile acestora.

A fost, de asemenea, înfiinţat un comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea actualei crize a vaccinurilor.

Sorin Grindeanu spunea joi că necesarul de vaccinuri anti- rujeolă a fost asigurat pentru întregul an, iar acum trebuie găsite soluţi pentru ca astfel de crize să nu se repete.

Sorin Grindeanu: "Odată rezolvată această criză, dorinţa mea este - şi a noastră - este să creăm acel cadru predictibil care să nu ne mai aducă în situaţii de acest tip.

Inclusiv cu legea vaccinării, care se află în acest moment în dezbatere, eu cred că vom reuşi să creem acest cadru care să ne aşeze pe o bază corectă, o bază care să fie predictibilă şi care să nu ne mai ducă în situaţii aşa cum am avut."

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat de actuala epidemie de rujeolă.

În opinia şefului statului, este nevoie de prevenţe printr-o vaccinare sistematică, obligatorie, eficientă şi bine organizată de Ministerul Sănătăţii.

Klaus Iohannis: "Avem, după ultimele date pe care le-am primit, în jur de 5.000 de cazuri de rujeolă, avem cred că 26 de decese.

Este epidemie şi este o catastrofă.

De gestionat bine nici nu cred că se poate pune întrebarea, însă, ca să fiu foarte corect, nu aş vrea să acuz doar pe acest ministru şi actuala echipă.

Aici avem de-a face cu greşeli sistemice şi cred că este cazul să vedem cum putem să facem lucrurile mai bine.

Cred că între timp toată lumea s-a lămurit că fără vaccinare nu se poate şi atunci este clar că revenim la o temă pe care am adus-o de multe ori în discuţie şi anume prevenirea."


Etichete Vaccinuriguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live