Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2019
Vizualizari: 906
Comentează add

La 58 de pastile a fost acceptat preţul, ptr 52 de molecule s-au identificate echivalente terapeutice, iar ptr alte 18 dacă nu se găsesc med similare, se emit autorizaţii speciale.

Soluţii ptr 128 de medicamente la care expiră preţurile în 2 şi 6 noiembrie

radiojurnal

 

Ministerul Sănătăţii anunţă într-un comunicat că a identificat soluţii pentru cele 128 de medicamente la care expiră preţurile în 2 şi 6 noiembrie 2019.

Pentru 58 dintre acestea a fost acceptat preţul de către companiile farmaceutice, iar săptămâna viitoare ordinul de preţ va fi postat în transparenţă decizională pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii.

Pentru alte 52 de molecule au fost identificate echivalente terapeutice de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi de comisiile de specialitate.

Pentru cele 18 molecule la care nu s-a acceptat preţul şi nu s-a confirmat nici existenţa echivalentului farmaceutic, Ministerul Sănătăţii a solicitat din partea comisiilor de cardiologie,  urologie, diabet, reumatologie, radiologie şi boli infecţioase un punct de vedere privind existenţa unui alt medicament care poate trata aceeaşi afecţiune în România. Până în data de 14 octombrie 2019, comisiile de specialitate au termen pentru a comunica dacă există acest echivalent terapeutic, iar în cazul în care nu se confirmă, vor fi emise autorizaţii pentru nevoi speciale. 


Etichete Ministerul Sănătăţiisoluţii128 de medicamentepreţuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live