Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Noiembrie 2014
Vizualizari: 978
Comentează add

Miniştrii de finanțe din UE încearcă să găsească o soluţie de compromis la nivel european în cazul plății contribuției Marii Britanii la bugetul european.

Soluție de compromis în cazul Marii Britanii

radiojurnal

Parlamentul European. Foto: europarl.europa.eu.

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană discută astăzi la Bruxelles o propunere de compromis privind obligaţia Marii Britanii de a plăti peste două miliarde de euro contribuţie recalculat la bugetul comun.

Autorităţile de la Londra refuză să plătească acestă sumă la termenul stabilit pentru 1 decembrie.

Italia care asigură preşedinţia Uniunii, ar avansa varianta plăţii în rate, pentru a-l mulţumi pe premierul David Cameron, care se confruntă cu valul de euroscepticism din politica internă.

Ministrul britanic de finanţe a sosit la reuniune spunând că ţara sa refuză să plătească până la 1 decembrie cele două miliarde de euro, contribuţia sa la bugetul european, în urma revizuirii anuale, transmite din Bruxelles corespondentul RRA Cerasela Rădulescu.

"Este de neacceptat. Am cerut discutarea acestui subiect astăzi şi sper să ajungem la cel mai bun acord pentru Marea Britanie", a spus George Osborne.

Uniunea Europeană i-a cerut Londrei, luna trecută, să contribuie cu aceşti bani, în urma revizuirii care ia în considerare performanţa economică a ţării, mai bună decât previziunile iniţiale.

Marea Britanie denunţă valoarea mare a contribuţiei şi termenul scurt de plată. Într-o situaţie similară se află Olanda.

Miniştrii încearcă să găsească o soluţie de compromis la nivel european.

Reuniunea se desfăşoară pe fondul dezvăluirilor presei internaţionale privind sistemul fiscal din Luxemburg, stat membru al Uniunii Europene, care se pare ca ar fi avut acorduri secrete cu mai multe companii, pentru a reduce la minim impozitele plătite.

Pierre Moscovici, comisarul pentru finanțe şi taxe, a amintit despre ancheta ce o desfăşoară Comisia în acest caz şi a spus că va pleda pentru transparenţa informaţiei şi a acţiunilor tuturor statelor membre, mai transmite din Bruxelles corespondentul RRA Cerasela Rădulescu.


Etichete UEMarea BritanieBruxellesGeorge OsbornefinanțebugetItaliaPierre Moscovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live