Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostolescu

20 Iulie 2010
Vizualizari: 1711
Comentează add

La cea de a 21-a ediţie a Universităţii de Vară şi a taberei studenţeşti Bálványos se vor dezbate teme ca autonomia, natalitatea, drepturile lingvistice.

Solidaritatea maghiară în atenţia Universităţii Bálványos

luminita-apostolescu

Preşedintele României, Traian Băsescu şi premierul Ungariei, Viktor Orban, la Universitatea de Vară Bálványos, în anul 2009. Foto: Mediafax.

Universitatea de vară şi tabăra studenţească Bálványos începe, marţi, în spiritul solidarităţii maghiarilor din bazinul Carpatic, a popularizării imaginii Transilvaniei şi a consolidării relaţiilor economice transfrontaliere.

Organizatorii aşteaptă la cea de a XXI-a ediţie a universităţii de vară şi a taberei studenţeşti Bálványos peste 30.000 de participanţi, care vor dezbate teme precum autonomia, natalitatea, drepturile lingvistice.


La reuniune este aşteptat să participe premierul Ungariei, Orban Viktor, a declarat organizatorul principal al evenimentului, Sandor Krisztina, în cadrul unei conferinţe de presă.

Krisztina Sándor a precizat pentru agenţia ungară MTI că, potrivit celor mai recente informaţii, întâlnirea dintre Traian Băsescu şi Orban Viktor va avea loc, fiind posibil ca politicienii să se întâlnească tot la Băile Tuşnad.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul politicaromânească.ro


Etichete BálványosuniversitatetabărăstudenţiTraian BăsescuViktor orbanBăile Tuşnad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live