Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Campanii şi Evenimente

Autor

Ilie Pintea

26 August 2013
Vizualizari: 1779
Comentează add

Trei militari români au organizat mai multe campanii pentru colegii lor răniți în luptă.

Solidaritate pentru militarii răniți în Afganistan Solidaritate pentru militarii răniți în Afganistan - Conține audio

ilie-pintea

Afișul campaniei Romanian Night (foto: Ilie Pintea)

 

Vă spuneam zilele trecute povestea postului de radio care emite în baza militară Kandahar din Afganistan doar pentru anunțurile cu privire la desele atacuri cu rachete, dezvoltat la inițiativa unui grup de militari români.

Cei trei prieteni, care s-au cunoscut în avionul cu care au venit în teatrul de operații, lucrează în comandamentul bazei, și au organizat până acum mai multe acțiuni în Kandahar, care au avut un dublu scop: acela de a populariza România, la peste 4000 de kilometri de granițele ei, dar și de a strânge fonduri pentru militarii răniți în teatrul de operații.

Căpitanul Victor Frona s-a ocupat de organizarea serii românești din baza militară Kandahar și e mândru că le-a putut arăta partenerilor de coaliție că românii știu să aibă grijă de camarazii lor.

Veștile despre evenimentele din Afganistan sunt receptate altfel acasă, dar fiecare tragedie de pe câmpul de luptă e trăită la intensitate maximă de militari, așa cum spunea și Victor Frona.

Solidaritatea extraordinară a tuturor militarilor noștri din teatrul de operații Afganistan este, pe lângă profesionalismul lor, una dintre trăsăturile care îi definesc. În fond, viața fiecăruia poate să depindă oricând de cel de lângă el, iar când se întâmplă și evenimente nedorite, militarii noștri știu să se mobilizeze, așa cum ați aflat de la interlocutorii mei de mai înainte, cu care am avut privilegiul să stau de vorbă la Kandahar.

Florin Ilie, Octavian Postu și Victor Frona


Etichete Afganistan 2013romanian nightKandaharFlorin IlieOctavian PostuVictor Frona

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live