Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

5 August 2020
Vizualizari: 618
Comentează add

Solicitări de teste COVID în judeţul Arad

ioan-suciu

 

Cererea de teste pentru COVID a crescut în această perioadă, mai ales din partea celor care se pregătesc să plece în vacanţă sau la locul de muncă în străinătate. În judeţul Arad, de exemplu, deşi laboratoarele funcţionează în regim de permanenţă, s-au făcut programări până la jumătatea acestei luni.
 
Reporter: Ioan Suciu - DSP Arad a primit în ajutor de la Primărie şi Consiliul Judeţean medici rezidenţi şi asistenţi medicali, pentru a suplimenta resursa umană de la laboratorul de testare, dar şi în punctele vamale existente pe raza judeţului Arad, la graniţa cu Ungaria. Directorul DSP, Horia Timiş, spune că suplimentarea personalului este cât se poate de binevenită, având în vedere că medicii şi asistenţii de la DSP Arad sunt foarte solicitaţi atât fizic, cât şi psihic.
 
Horia Timiş: Am solicitat primului ministru, ministrului sănătăţii să găsească posibilităţi legislative să putem să plătim oamenii care stau peste program, să ni se aloce resurse umane.
 
-: Suntem aglomeraţi, suntem aproape la capătul puterilor. Libere nu am putut să luăm, pentru că dacă ne luăm libere, cine mai lucrează?
 
Reporter: În continuare cererea este foarte ridicată de teste COVID, pentru cei care pleacă în vacanţă sau la muncă în străinătate.
Locurile sunt rezervate până la jumătatea lunii august.
 
Horia Timiş: Noi am deschis şi această linie la DSP, fiind un laborator autorizat, are şi Spitalul Judeţean. Problema că suntem aglomeraţi şi până în august, în câteva ore, s-au ocupat toate sloturile libere. Laboratorul PCR poate să facă maxim până în 150 de teste pe 24 de ore.
 
Reporter: O situaţie mai specială este întâlnită şi la cabinetele şi laboratoarele private, unde preţul este ceva mai mare de 300 şi 450 de lei, doar că rezultatul este dat în caz de urgenţă în termen de 72 de ore de la data recoltării, ceea ce face ca testul să nu mai fie valabil pentru cei călătoresc, de exemplu, în Austria.
 
(PH)
 

Etichete testecovid-19Arad(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live