Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luiza Rosetti, Tulcea

11 August 2020
Vizualizari: 195
Comentează add

Proprietarii de cherhanale din județul Tulcea le solicită autorităților române să sprijine domeniul piscicol.

Solicitări de susținere a domeniului piscicol

luiza-rosetti-tulcea

Foto: gov.ro.

Proprietarii de cherhanale din județul Tulcea le solicită autorităților române să sprijine domeniul piscicol prin subvenții, decolmatări, dar și compensații pentru pescari și scutirea lor de la plata taxelor, după ce numărul acestora a scăzut considerabil în ultimii ani.

Reporter: Luiza Rosetti - Lipsa resursei acvatice a transformat pescuitul într-o activitatea de subzistență, spune Alexandru Vasile, pescar din Jurilovca.

Alexandru Vasile: După ce investeşti o sumă în unelte, barcă, autorizații, până când se amortizează suma și uneltele și bărcile ajung să se deterioreze atât de tare încât tu nu apuci să faci altele noi, și ești undeva la limită mereu.

Reporter: Situaţia îngrijorează firmele din piscicultură, care amintesc că de 10 ani solicită sprijin din partea statului.

Radu Manolache, proprietar al unei cherhanale: S-au făcut decolmatări, nu a reușit nimeni să pună la punct un plan de dezvoltare.

Reporter: Lipsa sprijinului din partea statului și numărul mare al controalelor efectuate de autorități i-au făcut pe unii investitori din piscicultură să renunțe la afaceri. Liviu Feodorof este unul dintre ei.

Liviu Feodorof: Au fost atât de multe greșeli făcute pe fiecare legislație în parte, încât nu cred că se poate salva ceva încercând să le adaptezi pe cele care sunt acum. Din punctul meu de vedere, ar trebui gândită o legislație separată pentru Deltă, pentru că totuși Delta este total diferită față de restul țării.

Reporter: Doar la Jurilovca, în ultimii aproape 40 de ani, numărul pescarilor s-a redus de peste 10 ori, susţin cherhanagii.


Etichete (ph)sustinerepiscicol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live