Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

13 Martie 2019
Vizualizari: 322
Comentează add

Majoritatea parlamentară a respins solicitarea preşedintelui Iohannis de reexaminare a bugetului de stat.

Solicitarea preşedintelui Iohannis de reexaminare a bugetului, respinsă

iulia-gherman

Senatorii şi deputaţii au respins astăzi în plen solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a bugetului de stat. Aşadar documentul se reîntoarce în aceeaşi formă la şeful statului pentru promulgare.

Majoritatea parlamentară a respins solicitările formulate de preşedintele Klaus Iohannis în cererea de reexaminare a legii bugetului, precizând că motivele invocate sunt nerealiste, iar propunerile şefului statului ar putea conduce la depăşirea ţintei de deficit. 

Varujan Vosganian, deputat ALDE: În opinia mea, ceea ce s-a petrecut în ultima lună este stânjenitor pentru calitatea vieţii politice. Noi avem un preşedinte pamfletar. Este pentru noi limpede că ceea ce a făcut preşedintele României este doar o imagine publică. Fiind vorba despre un pamflet, noi l-am citit, îi mulţumim şi i-l trimitem înapoi spre promulgare. 

De cealaltă parte, liberalii au susţinut cererea preşedintelui Klaus Iohannis şi au votat în favoarea acesteia. Ei au subliniat că bugetul votat de PSD-ALDE şi UDMR nu asigură banii suficienţi pentru infrastructură, educaţie şi sănătate, dar favorizează în schimb clientela politică a majorităţii. 

Florin Roman, deputal PNL: Aţi construit un buget electoral, un buget în care comunele cu primarii dumneavoastră vor primi sume importante, pentru a putea mobiliza electoratul în campania electorală, în schimb aţi lovit crunt şi întoarceţi bugetele locale în bugete de subdezvoltare. Vor ajunge directori economici din primării să se uite în fiecare zi pe extrasul de cont să vadă dacă pot face plăţi.

Solicitările preşedintelui Klaus Iohannis au fost susţinute şi de USR. Deputatul Claudiu Năsui a precizat că legea bugetului de stat nu ţine cont de impactul Ordonanţei 114 şi de recomandările partenerilor externi.

Parlamentarii PMP au precizat că nu votează bugetul pentru că este populist. Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici a declarat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să adopte urgent legea bugetului de stat.


Etichete bugetrespingere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live