Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

20 Octombrie 2019
Vizualizari: 501
Comentează add

Cererea Londrei vine după ce Camera Comunelor a decis ieri, amânarea votului asupra acordului de retragere negociat de premierul Boris Johnson cu şeful executivului comunitar

Solicitarea guvernului britanic de prelungire Brexit- ajunsă la Bruxelles

amalia-bojescu

 

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat, aseară târziu, că a primit solicitarea guvernului de la Londra de prelungire a datei la care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

Potrivit corespondentei noastre la Bruxelles, Amalia Bojescu, Donald Tusk va începe consultările cu liderii statelor membre ale Uniunii pentru a stabili calea de urmat.

Solicitarea Londrei vine după ce Camera Comunelor a decis, ieri, amânarea votului asupra acordului de retragere negociat de premierul Boris Johnson cu şeful executivului comunitar, Jean Claude Junker, acord care a fost acceptat de liderii europeni. Boris Johnson afirmă, însă, că nu a semnat scrisoarea trimisă la Bruxelles, pentru că nu este de acord cu o nouă amânare a Brexit-ului prevăzut la 31 octombrie. Aceasta a fost semnată de ambasadorul britanic pe lângă Uniunea Europeană, Tim Barrow, care a precizat că s-a conformat legii.

Pe de altă parte, liderul conservator din Camera Comunelor, Jacob Rees-Mogg, va cere un nou vot asupra acordului mâine, dar preşedintele forului legislativ, John Bercow, a spus că va decide dacă va accepta solicitarea, mai ales că, potrivit cutumei, aceeaşi temă nu poate fi ridicată de două ori în aceeaşi sesiune.

 

Etichete BrexitDonald TuskBoris JohnsonCamera ComunelorJean Claude JunkerTim BarrowJacob Rees-MoggJohn Bercow

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live