Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Iunie 2022
Vizualizari: 141
Comentează add

Șoferii primesc ajutor de la guvern pentru a face față scumpirilor la pompă.

Șoferii primesc ajutor de la guvern pentru a face față scumpirilor la pompă

florin-lepadatu

 Foto:  radioconstanta.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Șoferii primesc ajutor de la guvern pentru a face față scumpirilor la pompă după exemplul unor alte state europene, precum Spania sau Franța.

Astfel, de la 1 iulie timp de trei luni prețul carburanților ar urma să fie mai mic cu 50 de bani la fiecare litru.

Reducerea anunțată joi de premierul Nicolae Ciucă va fi valabilă pentru toată lumea, particulari sau transportatori și va fi tipărită distinct pe bonul fiscal de la benzinărie.

Mecanismul de compensare urmează să fie aprobat de guvern printr-un act normativ săptămâna viitoare.

Relatează Andrei Șerban: ”Pentru a reduce cu 50 de bani prețul la pompă pentru benzină și pentru motorină, guvernul propune un mecanism care va avea un buget de două miliarde de lei și care se va derula timp de trei luni. Un miliard de lei va proveni de la bugetul de stat, iar celălalt miliard va fi dat de companiile din domeniul petrolier, a precizat premierul Nicolae Ciucă.


Nicolae Ciucă: ”Am identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă. Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de trei luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil.”

Nicolae Ciucă a mai spus că după cele trei luni executivul va analiza oportunitatea adoptării unui nou set de măsuri. Mecanismul de compensare va fi aprobat printr-un act normativ, cel mai probabil săptămâna viitoare într-o ședință de guvern.”


Etichete benzinariebenzinamotorinacarburanti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live