Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Decembrie 2016
Vizualizari: 594
Comentează add

Poliţiştii îi îndeamnă pe şoferi să fie prudenţi şi să nu plece al drum fără a avea maşinile echipate corespunzător.

Şoferii, îndemnaţi să plece la drum cu maşini echipate corespunzător

radiojurnal

 Foto: Arhivă / Cristiana Sabău.

Traficul pe drumurile naţionale din vestul ţării se desfăşoară fără probleme, însă există tronsoane acoperite cu strat subţire de zăpadă. Astfel, în Caraş-Severin, între Cornea şi Caransebeş, şi Oraviţa - Borloveni, carosabilul este acoperit, pe unele porţiuni stratul de zăpadă nu depăşeşte 3 centimetri.

Potrivit Radio România Timişoara, există şi porţiuni de drum umed şi acoperit cu zăpadă în judeţul Hunedoara între Obârşia Lotrului, Groapa Seaca, Petroşani, Baru Mare, Zeicani, Caransebeş, Baru Mare - Haţeg şi Zeicani - Bucova.

Meteorologii au emis avertizări cod galben, valabil până la ora 12.00, pentru zonele de câmpie din Bistriţa-Năsăud, Mureş, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş. În aceste judeţe, cad precipitații mixte care determină local depunerea de polei. Iar la munte, în Caraş-Severin, este viscol, cu vânt ce depăşeşte la rafală 90 de km la oră. Vizbilitatea este redusă, sub 50 de metri.

Poliţiştii îi îndeamnă pe şoferi să fie prudenţi şi să nu plece al drum fără a avea maşinile echipate corespunzător.

De la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, comisarul şef Cătălin Bocai: Precizez că se circulă îngreunat, deoarece pe anumite porţiuni carosabilul este ud, iar din cauza temperaturilor scăzute există riscul apariţiei poleiului. În numeroase artere rutiere din ţară, în judeţele Satu Mare, Caraş-Severin şi Buzău se circulă cu dificultate, din cauza vântului puternic care măsoară la rafală aproximativ 80-90 de kilometri, în special în zona de munte. În aceste condiţii, le recoamndăm şoferilor să ruleze cu prudenţă. De asemenea, dacă sunt obosiţi, să nu se urce la volan, iar dacă au consumat băuturi alcoolice, să folosească taxiul.


Etichete şoferidrumCătălin Bocaimaşini echipate corespunzător

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live