Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

11 Februarie 2020
Vizualizari: 510
Comentează add

Codul Rutier, proiect de modificare: Cei care au băut alcool înainte de a urca la volan ar putea să rămână fără permis timp de un an, şi nu trei luni, aşa cum este în prezent.

Șoferii care se urcă băuți la volan, "fără permis timp de un an"

alex-lancuzov

Foto. bpr.politiaromana.ro.

Sancţiuni mult mai aspre pentru şoferii care consumă alcool sau fac depăşiri pe linia continuă!

Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor dezbate, astăzi, un proiect de modificare a Codului Rutier, potrivit căruia cei care au băut alcool înainte de a urca la volan ar putea să rămână fără permis timp de un an, şi nu trei luni, aşa cum este în prezent.

O altă propunere se referă la creşterea perioadei de suspendare a permisului de la 30 la 90 de zile în cazul depăşirilor neregulamentare.

De altfel, în această dimineaţă poliţiştii rutieri au constatat, în urma unor controale efectuate în Bucureşti, că mai mulţi şoferi de camioane au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.


Reporter: Se verifică în special transporturile de mărfuri și persoane pe Bulevardul Iuliu Maniu, la ieșirea din București, pe Autostrada A1 București-Pitești. Ce verificați cu precădere?


-: Acțiunea se desfășoară și la nivel național pentru verificarea legalității transportului public de persoane, respectiv transportului de marfă, și au fost identificați conducători auto care se pare se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Am avut un conducător de autoutilitară care efectua transport de marfă, care a fost sub influența băuturilor alcoolice, valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost de 0,33 mg per litru. În ceea ce privește transportul de persoane fie prin intermediul curselor regulate, fie prin cursele regulate special, cele mai frecvente încălcări au fost lipsa documentelor pe care trebuie să le dețină conform legii, starea tehnică necorespunzătoare - mai devreme un microbuz avea coroziuni străpunse ale caroseriei.


Reporter: De ce aţi consumat băutură de la prima oră?


-: Dar nu am băut acum, am băut aseară?


Reporter: Cum de v-a ieşit alcoolemia?


-: Probabil că a rămas în corp.


Reporter: Şi ce aţi băut aseară?


-: Bere, doi litri.


Reporter: Cum vi se par aceste acțiuni de control în trafic?


-: Foarte bune. Ar trebui mai dese.


Etichete Proiect de modificare a Codului Rutieralcoolemievolansoferi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live