Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

15 Mai 2019
Vizualizari: 371
Comentează add

Şoferii profesionişti sunt verificaţi de poliţiştii rutieri, în cadrul unei acţiuni la nivelul întregii Uniuni Europene.

Şoferii profesionişti, verificaţi de poliţiştii rutieri

alex-lancuzov

Arhivă Foto: Alex Lancuzov

Şoferii profesionişti sunt verificaţi şi astăzi de poliţiştii rutieri, în cadrul unei acţiuni la nivelul întregii Uniuni Europene.

Controalele vizează reducerea numărului de accidente în care sunt implicate autovehiculele folosite pentru transportul public de persoane şi de mărfuri.

Au fost descoperiţi deja şoferi profesionişti care au urcat băuţi la volan sau care nu aveau toate documentele în regulă. Reporterul RRA, Alex Lancuzov, a vorbit cu purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti, Andra Arsintescu despre cazurile grave depistate astăzi pe Şoseaua Chitilei:


Andra Arsintescu: Până acum a fost depistat un bărbat în jurul orei 8:00, care se deplasa cu o autospecială macara. În momentul în care a fost depistat acesta, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,18 mg pe litru alcool pur în aerul expirat.
Reporter: Deci era băut la volan de la prima oră.


Andra Arsintescu: Se pare că da. A fost reţinut permisul pentru o perioadă de 90 de zile, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.


Reporter: Văd aici că o camionetă nu mai are numere, ce alte sancţiuni s-au mai aplicat?


Andra Arsintescu: Într-adevăr a fost depistat încă un alt şofer care nu deţinea RCA. Acesta a fost sancţionat contravenţional, de asemenea i s-au ridicat şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.


Realizator: Poliţia Rutieră atrage atenţia că în cazul unor abateri grave, precum defecţiuni la sistemele de direcţie sau frânare, se pot reţine permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare, iar pentru depăşirea timpilor de conducere sau încărcarea peste limita maximă admisă amenzile ajung şi la 12.000 lei.


Etichete politia rutieraraziitransport publicmarfuriuesoferi profesionistimicrobuze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live