Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Septembrie 2020
Vizualizari: 166
Comentează add

"Felicit autoritățile implicate și pe toți membrii birourilor electorale, care au făcut posibil ca alegătorii să-și exprime opțiunile în condiții de maximă siguranță."

"Societatea românească acționează cu maturitate și înțelepciune"

florin-lepadatu

 Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe câştigătorii alegerilor locale să-şi onoreze promisiunile cu "onestitate şi responsabilitate" şi face apel la autorităţi să organizeze tranziţia de putere la nivelul administraţiilor cât mai rapid şi fluent.

"Vreau să subliniez de la bun început că ceea ce am văzut pe tot parcursul zilei de duminică în majoritatea covârșitoare a secțiilor de vot a reprezentat o mobilizare exemplară.

Felicit autoritățile implicate și pe toți membrii birourilor electorale, care au făcut posibil ca alegătorii să-și exprime opțiunile în condiții de maximă siguranță.

Procesul de vot s-a desfășurat fără probleme majore și avem iată un nouă exemplu că atunci când autoritățile acționează cu răspundere rezultatele se văd.

Le mulțumesc în mod special tuturor cetățenilor care au mers ieri la urne.

Contribuția voastră, dragi români, face ca România să fie o democrație vie și puternică.

Am avut o prezență bună la vot, cu atât mai mult cu cât, repet, ne aflăm într-o criză sanitară.

Aceasta arată că societatea românească acționează cu maturitate și înțelepciune.

Implicarea fiecăruia dintre noi în momentele de decizie majoră privind viitorul nostru este cea care va transforma România în țara pe care ne-o dorim", a precizat şeful statului.

"Îi felicit pe toţi cei care au câştigat mandate la alegerile de ieri, dar îi avertizez că nu vor avea deloc o misiune uşoară, pentru că aşteptările oamenilor sunt foarte mari.

Îi îndemn, aşadar, să îşi onoreze toate promisiunile cu onestitate şi responsabilitate pentru a demonstra că se află în mod real în slujba celor care le-au încredinţat destinele comunităţilor în care trăiesc.

Fac totodată un apel către autorităţile locale să organizeze tranziţia de putere la nivelul administraţiilor cât mai rapid şi fluent.

Ne aflăm în plină criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19 şi de implicarea tuturor factorilor - centrali şi locali - depinde modul în care reuşim să gestionăm această situaţie complicată", a spus Klaus Iohannis, luni, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.


Etichete klaus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live