Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simina Botar

25 Octombrie 2017
Vizualizari: 1061
Comentează add

La Bucureşti a fost lansată, astăzi, o organizaţie a Societăţii Civile sub titulatura Societatea pentru Mangamentul Riscurilor Transfrontaliere - SMART.

"Societatea pentru Mangamentul Riscurilor Transfrontaliere"

simina-botar

Iulian Chifu. Foto: Agerpres.

La Bucureşti a fost lansată, astăzi, o organizaţie a Societăţii Civile sub titulatura Societatea pentru Mangamentul Riscurilor Transfrontaliere - SMART.

Scopul acestei asociaţii este promovarea de bune practici şi lecţii învăţate în problematica migraţiei, gestionarea problematicii migraţiei, a integrării, a capacităţii de absorbţie şi a rezilienţei societăţii faţă de fenomenul migraţional, considerat un fenomen natural în secolul XXI.

Cui se adresează studiile şi analizele SMART ne spune prof Iulian Chifu, iniţiatorul creării acestui ONG:

Iulian Chifu: Ca orice think tank, ca orice grup de reflecţie se adresează, evident, zonei oficiale, care poate profita de aceste analize şi, pe de altă parte se adresează societăţii, pentru că scopul este ca cetăţeanul obişnuit să ştie ce i se întâmplă, cum se produce această integrare, cum se face gestiunea integrării în societate a celor care vin din zone de conflict sau care vin în formă de imigranţi şi care trebuie absorbiţi de către societate şi trebuie puşi într-o formulă în care să devină utili societăţii noastre.

Reporter: Vom reveni pe larg în emisiunea "Agenda globala' cu mai multe informaţii privind activitatea noii organizaţii şi mediul în care funcţionează.


Etichete Societatea pentru Mangamentul Riscurilor Transfrontalieresmartbucurestiiulian chifuong

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live