Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

6 Noiembrie 2012
Vizualizari: 2448
Comentează add

Societatea Naţională de Închideri de Mine are sarcina de a gestiona închiderea minelor Petrila, Paroşeni şi Uricani.

Societatea Naţională de Închideri de Mine intră în funcţiune

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

Din această lună începe să funcţioneze Societatea Naţională de Închideri de Mine, care preia activele neviabile de la Compania Naţională a Huilei, în cadrul procesului convenit de România cu creditorii internaţionali de restructurare profundă a acestui sector. 

Societatea Naţională de Închideri de Mine are sarcina de a gestiona închiderea minelor Petrila, Paroşeni şi Uricani, iar aceasta înseamnă că se va ocupa inclusiv de disponibilizări care vor continua în următorii şase ani.

Nicolae Drăgoi, director general la Compania Naţională a Huilei spune că Societatea Naţională de Închideri de Mine va avea un calendar şi e normal ca în următoarele luni să fie disponibilizări în funcţie de acordul pe care îl va avea cu partenerii sociali, cu sindicatele. 2455 de lucrători trebuie preluaţi.

"Eu cred că în prima parte a anului viitor, respectiv în lunile ianuarie-februarie vor avea loc disponibilizări cumulate: 515 persoane. Deci, 515 oameni pleacă  numai de la cele trei unităţi miniere. Din partea grupului viabil nu va pleca nimeni", a declarat Nicolae Drăgoi.  

Compania Naţională a Huilei va începe fuziunea cu Complexul Energetic  Hunedoara

Sindicaliştii nu pot protesta foarte mult cu privire la reducerile de persoanal atâta timp cât ele fac parte deja din  înţelegerea României cu Fondul Monetar International.

Din decembrie, Compania Naţională a Huilei va începe fuziunea cu Complexul Energetic  Hunedoara, proces care va dura câteva luni iar acest fapt garantează, în opinia administraţiei, păstrarea a cel puţin 5200 de locuri de muncă la cele patru exploatări miniere considerate eficiente.

Mai rămâne de rezolvat problema fondurilor pentru investiţii care să  ajute compania să realizeze producţia planificată, în condiţiile în care numărul angajaţilor scade, prin concedieri colective, de la un an la altul.


Etichete minerminăSocietatea Naţională de Închideri de MineUricanihuilăParoşeniPetrila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live