Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

8 August 2016
Vizualizari: 1198
Comentează add

Serviciul SMURD va fi extins şi în Republica Moldova până în 2020.

SMURD se extinde în Republica Moldova

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Arhivă foto: smurd.ro.

Serviciul SMURD va fi extins şi în Republica Moldova până în 2020.

Proiectul costă 10 milioane de euro şi va fi realizat din fonduri europene.  

Proiectul SMURD II a fost discutat în cadrul unei întâlniri la Bucureşti a şefului Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale de la Chişinău, Mihail Harabagiu, cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne din România, Raed Arafat.

Republica Moldva va beneficia, în cadrul proiectului, de 10 ambulanţe, patru autospeciale de descarcerare, patru piste de aterizare a elicopterelor şi două departamente de urgenţă. De asemenea, în România, va fi deschis un centru de instruire.

Proiectul urmează să fie realizat până în anul 2020, iar valoarea acestuia este de 10 milioane de euro, fiind finanţat de Uniunea Europeană.

În localitatea Haragâș, din raionul Cantemir, unde la începutul acestei veri s-a prăbuşit un elicopter SMURD, la 1 decembrie 2016 va fi dezvelit un monument în memoria celor patru membri ai echipajului căzuţi la datorie.

De la lansarea proiectului în Republica Moldova, au avut loc peste 8.000 de intervenţii terestre ale celor două echipaje SMURD din oraşele Bălţi şi Cahul, pentru acordarea primului ajutor calificat, iar elicopterul de la Iaşi a avut 23 de intervenţii.

Până la sfârşitul acestui an, ar urma să se deschidă un nou centru SMURD, la Edineţ, în nordul Republicii Moldova, şi un dispecerat integrat la Comrat, în regiunea găgăuză.


Etichete smurdrepublica moldovafonduri europenebalticahul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live