Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

5 Martie 2015
Vizualizari: 1150
Comentează add

Vedetele acestei ediţii a Târgului de Mobile de la Barcelona au fost ceasurile inteligente, care funcţionează ca nişte computere reduse la dimensiunea unei brăţări cu ecran.

Smartwatch-urile, vedetele Târgului de Mobile de la Barcelona

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Târgului de Mobile de la Barcelona. Foto: wikipedia.org.  

Un dispozitiv care încarcă bateria telefonului mobil cu energie furnizată de apa sărată, un smartphone cu recunoaşterea irisului, o mini cameră foto tip medalion, ceasuri inteligente cu care îţi poţi localiza copiii sau controla automobilul, carcase rezistente la greutăţi de mai multe tone - sunt câteva dintre noutăţile prezentate la Târgul de Mobile de la Barcelona, ajuns, astăzi, în ultima zi.

Vedetele acestei ediţii au fost ceasurile inteligente, care funcţionează ca nişte computere reduse la dimensiunea unei brăţări cu ecran.

Toate companiile producătorare de telefoane mobile au venit cu varianta lor de smartwatch, dotat cu aplicaţii considerate utile pentru viaţa cotidiană.

De la funcţiuni precum deschiderea sau închiderea uşii casei până la cea de localizare a copiilor.

Ca de obicei, marele absent al ediţiei de la Barcelona a fost Apple, care a primit şi un premiu pentru modelul iPhone6, împărţit cu LG G3 pentru cel mai bun dispozitiv mobil al anului.

Dar principalul său concurent, Samsung, a venit cu două modele care pretind să obţină întâietatea pe piaţă, chiar dacă cea mai ieftină versiune a lui Galaxy S6 va costa 699 de euro.

Tabletele rezistente la apă şi telefoanele pentru practicanţii sporturilor de risc, militari sau poliţişti, rezistente la presiune de câteva tone, au fost alte atracţii ale World Mobile Congress, la o ediţie din care nu au lipsit conferinţele cu teme centrale privind securitatea şi intimitatea utilizatorilor sau neînţelegerile privind costurile dintre companiile de servicii telefonice şi internet şi giganţii producători de suporturi sau aplicaţii. 


Etichete SpaniaBarcelonatârgmobileceasurismartwatchsmartphonecompaniiinovaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live