Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

24 Aprilie 2021
Vizualizari: 468
Comentează add

Slujbele vor fi oficiate în interiorul bisericilor, dacă numărul credincioșilor permite păstrarea distanței între persoane de 2 metri; în caz contrar, slujbele vor fi oficiate în e

Slujbele de Florii se vor desfășura cu respectarea regulilor sanitare

remus-radulescu

 Foto: Arhivă.

Slujbele de Florii se vor desfășura cu respectarea regulilor sanitare în vigoare și a setului de recomandări făcute de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române tuturor lăcașurilor de cult. Credincioșii vor purta mască și vor respecta distanțarea atât în interiorul bisericii, cât și în exterior.

Reporter: Remus Rădulescu - Slujbele vor fi oficiate în interiorul bisericilor, dacă numărul credincioșilor permite păstrarea distanței între persoane de 2 metri; în caz contrar, slujbele vor fi oficiate în exterior, conform setului de recomandări trimis de Patriarhia Română către toate unitățile de cult.
 
În duminica Floriilor, ramurile binecuvântate vor fi distribuite de către preot și voluntari în exteriorul lăcașurilor de cult, iar credincioșii vor fi îndemnați să aștepte pe locurile marcate până când vor primi ramurile.
 
Acolo unde există tradiția procesiunilor de Florii, se recomandă ca acestea să aibă loc doar în jurul bisericilor.
 
La Catedrala Patriarhală, slujba va fi oficiată în aer liber, iar dacă va ploua, în interiorul catedralei, cu participarea doar a șaptezeci de credincioși.
 
Pe Dealul Patriarhiei, ramurile de salcie și finic vor fi binecuvântate duminică dimineața, la ora 8:30 și vor fi împărțite după Liturghie, împreună cu iconițe și cu pachețelele de anafură.
 
(PH)

Etichete floriislujbebiserici(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live