Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Martie 2020
Vizualizari: 1824
Comentează add

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat pe Twitter că pentru a limita răspândirea coronavirusului bisericile vor rămâne deschise numai pentru rugăciuni individuale.

Slujbele în bisericile din Grecia au fost suspendate

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Grecia a anunțat luni, 16 martie, că va închide toate magazinele, în afară de supermarketuri, farmacii, bănci, benzinării și servicii de livrare a alimentelor și îi va plasa pe cei care sosesc din străinătate în carantină timp de două săptămâni, pentru a lupta împotriva coronavirusului.

Conform Reuters, magazinele de comerţ cu amănuntul vor începe să se închidă începând de miercuri. Grecia a anulat deja adunările publice și a închis barurile, restaurantele, locurile de joacă și sălile de sport. Până în prezent, Grecia a raportat 352 de cazuri confirmate de infecție și patru victime.

Autoritățile medicale se așteaptă ca numărul infecțiilor să crească. Ca măsură suplimentară pentru a limita răspândirea coronavirusului, serviciile bisericești vor fi suspendate, a anunţat pe Twitter premierul grec Kyriakos Mitsotakis. Bisericile vor rămâne deschise numai pentru rugăciuni individuale.

"Protejarea sănătății publice necesită decizii clare. Serviciile religioase pentru orice crez și religie vor fi suspendate", a scris premierul Kyriakos Mitsotakis.

Cele 14 zile de carantină se vor aplica tuturor celor care intră în Grecia, indiferent de naționalitate, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Aristotelia Peloni, într-o conferinţă de presă. Atena a interzis, de asemenea, acostarea în porturile grecești a tuturor navelor de pasageri din Italia şi a tuturor vaselor de croazieră.

(S.S.)


Etichete Kyriakos MitsotakiscoronavirusmagazineGreciabisericăslujbe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live