Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

10 Aprilie 2015
Vizualizari: 1267
Comentează add

Cei aproximativ un milion de români din Italia merg în aceste zile de sărbătoare pentru a asista la slujbele organizate în limba română.

Slujbe pentru ortodocşii români din Italia de Sfintele Sărbători de Paşte

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Arhivă Foto: Elena Postelnicu.

Cei aproximativ un milion de români din Italia au la dispoziţie 210 parohii ortodoxe şi alte 100 de filiale în care pot merge în aceste zile de sărbătoare pentru a asista la slujbele organizate în limba română.

Preasfintitul Siluan, episcopul român ortodox din Italia spune cum întâmpină credincioşii ortodocşi români din Italia Sfintele Sărbători de Paşte.

"Se pregătesc oamenii şi sufleteşte şi trupeşte. Când ne pregătim şi sufleteşte, atunci toate celelalte capătă un alt gust şi bucuria şi părtăşia sunt mai mari. Mai ales când este vorba de evenimente legate de sărbătorile creştineşti totul capătă o conotaţie mai profundă şi evenimentele, sărbătorile, Învierea Domnului, Naşterea Domnului sunt trăite la o intensitate mai mare.

"A avea biserica şi credinţa la îndemână îi face pe oameni să fie mai puţin conştienţi de valoarea pe care o reprezintă biserica şi credinţa şi ce poate să dea ea", a spus Preasfinţitul părinte episcop Siluan.


Etichete ItaliaSarbatori de Pastecrestini ortodocsiEpiscopul Siluanromanislujbe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live