Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostolescu

20 Octombrie 2015
Vizualizari: 741
Comentează add

Parlamentul sloven votează în această seară un amendament la Legea apărării, care va permite armatei să ajute Poliţia de Frontieră la gestionarea fluxului de imigranţi.

Slovenia ar putea apela la armată pentru securizarea graniţelor

luminita-apostolescu

Foto: captură video.

Parlamentul sloven votează în această seară un amendament la Legea apărării, care va permite armatei să ajute Poliţia de Frontieră pentru a face faţă afluxului de refugiaţi dinspre Croaţia.

Guvernul sloven a anunţat că numai ieri au intrat în ţară peste 8.000 de imigranţi, dintre care doar 2.000 mii au plecat mai departe spre Austria.

După unda verde a parlamentului de la Ljubljana, armata slovenă va avea posibilitatea să ajute Poliţia de Frontieră în gestionarea crizei imigranţilor pentru că până acum atribuţiile armatei în controlul frontierei se limitau doar la o asistenţă strict logistică.

Premierul Miro Cerar, citat de Agenţia Reuters, a declarat la postul naţional de radio că măsura nu înseamnă o stare de urgenţă şi introducerea unei condiţii extraordinare, ci este vorba despre consolidarea controlului la graniţă.

Premierul sloven a mai spus că a mai spus că ţara sa trebuie să reacţioneze, în condiţiile în care Croaţia refuză să colaboreze pentru a gestiona împreună criza imigranţilor.

Fluxul de imigranţi a fost reorientat sâmbătă spre Slovenia, după ce principala ţară de tranzit a imigranţilor spre vestul Europei, Ungaria, şi-a închis frontiera cu Croaţia.

Guvernul sloven a anunţat că pe parcursul zilei de ieri au intrat în ţară peste 8.000 de imigranţi, dintre care numai 2.000 au plecat spre Austria, iar de sâmbătă, spun tot autorităţile slovene, numărul imigranţilor intraţi în ţară a depăşit 18.500.

În aceste condiţii, Slovenia spune că a fost mult depăşită capacitatea sa de a face faţă imigranţilor şi a cerut ajutorul Uniunii Europene. 


Etichete SloveniaLjubljanaarmata în ajutorul poliţiei de frontierăcriza emigranţilorpremierul Miro CerarUngariaCroaţia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live