Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Octombrie 2020
Vizualizari: 210
Comentează add

Operțiunea se va efectua în două etape, prin teste antigen rapide, care dau rezultatul în max 15 minute.Slovacia are 5,4 milioane de locuitori și peste 3.300 de cazuri de COVID-19.

Slovacia - acţiune de testare ptr COVID-19 a întregii populații

radiojurnal

 

Slovacia a început, astăzi, o operaţiune de testare pentru COVID-19 a întregii populaţii, care se va efectua în două etape, prin teste antigen rapide, care dau rezultatul în mai puţin de 15 minute.


Redactorul Cristina Grecu a realizat o sinteză pe această temă.

Cristina Grecu: Prima etapă va dura până duminică, 1 noiembrie, iar cea de a doua va avea loc în weekendul următor, între 6 şi 8 noiembrie, când persoanele testate weekendul acesta vor fi retestate. Cei care nu doresc să participe la acest program de testare au ca alternative fie să prezinte un test PCR negativ, efectuat la un centru privat, fie să se autoizoleze la domiciliu timp de o săptămână. Sunt scutiţi cei care până ieri au fost testaţi negativ în laboratoarele private şi minorii cu vârste sub 10 ani. Operaţiunea de testare a populaţiei a fost organizată pe colegii electorale şi este condusă de armată, care a mobilizat circa 8.000 de soldaţi şi coordonează fluxul de informaţii. Vor mai participa 50 de medici militari austrieci, precum şi personal medical şi civil. Slovacia, ţară cu 5,4 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 3.300 de cazuri de COVID-19, un record zilnic.


Etichete Slovacia5,4 milioane locuitori3.300 cazuri COVID-19record la 24 h,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live