Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2020
Vizualizari: 369
Comentează add

Două persoane au fost prinse recent pe raza judeţului Remetea Mare din judeţul Timiş în timp ce foloseau ilegal detectoare de metale într-un sit arheologic.

Situri arheologice vandalizate în judeţul Timiş

radiojurnal

 

Căutătorii de comori continuă să vandalizeze siturile arheologice. Două persoane au fost prinse recent pe raza judeţului Remetea Mare din judeţul Timiş în timp ce foloseau ilegal detectoare de metale într-un sit arheologic.

Acetea au fost depistate la ”Gomila lui Gábor”, care este unul dintre siturile reprezentantive ale primei epoci a fierului timpuriu (Hallstatt), precum şi un punct arheologic deosebit de important pentru cunoaşterea evului mediu timpuriu din Banatul de Câmpie.

Cele două persoane riscă între trei luni şi şase ani de închisoare. În judeţul Timiş există în prezent 200 de utilizatori autorizari de detectoare de metale care nu au însă permisiunea de a prospecta terenurile aflate în situri arheologice.

În plus, aceştia au obligaţia să predea bunurile descoperite care pot face parte din patrimoniul naţional.

În 2019 au fost doar patru astfel de cazuri. În ultimii şapte ani au fost deschise cinci dosare penale în diferite situri arheologice de pe raza judeţului Timiş.


Etichete Timişdetectoare de metalearheologieradio

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live