Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

7 Martie 2016
Vizualizari: 1070
Comentează add

compania germană care a lucrat la asamblarea instalaţiei de desulfurare a termocentralei Paroșeni a renunţat la lucrare.

Situaţie incertă la Termocentrala Paroşeni

ilie-pintea

Termocentrala Paroșeni. Arhivă Foto: Ilie Pintea.

Situaţie incertă la termocentrala de la Paroşeni din judeţul Hunedoara, după ce compania germană care a lucrat la asamblarea instalaţiei de desulfurare a renunţat la lucrare.

Pentru lucrările efectuate de un consorţiu german la Termocentrala Paroşeni statul român are de plătit taxa pe valoarea adăugată de aproape patru milioane de euro, însă nu a făcut acest lucru deşi staţia de desulfurare a uzinei e gata în proporţie de 96%.

După încercările repetate de a soluţiona această problemă, executantul lucrărilor a început să-şi retragă utilajele, chiar dacă fără această instalaţie, care ar duce la emisii de noxe conforme standardelor europene, Termocentrala Paroşeni nu va mai putea funcţiona.

Statul a mai cheltuit până acum 230 de milioane de euro pentru modernizarea unui grup energetic la Paroşeni, dar întreaga structură şi-ar putea înceta activitatea din cauza problemelor de mediu generate de nefinalizarea acestei staţii.

Sindicatele au făcut demersuri încă de anul trecut pe lângă Ministerul Energiei pentru a găsit soluţii de ieşire din acest impas, însă fără să fie luate măsuri concrete.

Care vor fi consecinţele acestei situaţii pentru economia Văii Jiului - aflaţi din programele noastre informative de astăzi.


Etichete Situaţie incertă la Termocentrala Paroşenihunedoaraemisii de noxecomplex energeticgermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live