Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

11 Noiembrie 2020
Vizualizari: 135
Comentează add

Unul dintre județele cele mai afectate de epidemia de coronavirus este Sibiul. Spitalele abia mai fac față avalanșei de bolnavi care au nevoie de internare.

Situație gravă la Spitalul Județean din Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

  Sibiu. Foto: sibiu.ro.

Unul dintre județele cele mai afectate de epidemia de coronavirus este Sibiul. Spitalele abia mai fac față avalanșei de bolnavi care au nevoie de internare. Nu mai sunt locuri nici la terapie intensivă, dar nici la morgă. Peste 75 de localități sunt în scenariul roșu, inclusiv municipiul Sibiu. Cu toate acestea, autoritățile locale nu iau măsuri suplimentare de limitare a răspândirii virusului.
 
Reporter: Carmen Vulcan: În Spitalul Județean Sibiu nu mai sunt paturi libere și nu doar la terapie intensivă, ci nici în saloanele pentru pacienții cu COVID. Unitatea de primiri urgențe este și ea sufocată de sutele de pacienți care se prezintă zilnic, iar bolnavii care au nevoie de internare sunt obligați să aștepte ore întregi chiar pe scaun sau în paturi improvizate până li se găsește un loc într-un alt spital suport COVID.
 
Situația devine din ce în ce mai greu de gestionat - recunoaște directorul medical al Spitalului Județean Sibiu, Florin Grosu:
 
Florin Grosu: Situația este gravă. Suntem la capacitatea maximă. Personalul medical, colegii mei medici, asistenții medicali, brancardierii, infirmierii, studenții voluntari sunt obosiţi. Dacă fluxul pacienților va continua să crească, probabil că vom ajunge la un moment dat și în situația să nu mai putem să acordăm servicii de sănătate celor care ne solicită.
 
Reporter: Nici morga Spitalului Județean nu mai face față. Ieri a fost amplasat în curte un container special pentru a fi depuse trupurile celor care au pierdut lupta cu virusul. Se înmulțesc și cazurile de infectări în rândul cadrelor medicale.
 
Secția de neurologie a Spitalului Județean a fost închisă, după ce majoritatea pacienților și a personalului medical a fost confirmată pozitiv.
 
(RS)

Etichete Sibiuspitalul judeteanmorgacovid-19(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live