Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski - corespondentul Radio România Actualităţi la Kiev

24 Martie 2014
Vizualizari: 1209
Comentează add

Ministrul ucrainean al apărării a declarat pentru televiziunea americană ABC că situaţia de la graniţa de est cu Rusia este chiar mai explozivă decât acum o săptămână.

"Situaţie explozivă" în Ucraina

alexandru-beleavski---corespondentul-radio-romania-actualitati-la-kiev

Foto: captură youtube.com

Autorităţile ucrainene au avertizat că odată cu mărirea efectivelor militare ruseşti la graniţă creşte riscul declanşării unui război între Rusia şi Ucraina.

Ministrul ucrainean al apărării a declarat pentru televiziunea americană ABC că situaţia este chiar mai explozivă decât acum o săptămână.

Şi NATO este foarte îngrijorată de ameninţarea pe care Moscova o reprezintă pentru Transnistria, după cum a afirmat tot ieri comandantul suprem al forţelor NATO din Europa, gen. Phillip Breedlove.

"Suntem foarte îngrijnoraţi de un posibil atac al Rusiei asupra Odesei sau Transnistriei. La graniţa de est a Ucrainei sunt dislocate suficiente forţe militare ale Rusiei care pot ajunge în Transnistria dacă aşa s-a decis. Este un scenariu înspăimântător pentru noi" a spus generalul Phillip Breedlove.

Moscova respinge însă acuzaţiile şi susţine că respectă acordurile internaţionale care limitează numărul soldaţilor săi la frontiera cu Ucraina.

Viceministrul rus al apărării, Anatoli Antonov a declarat într-un interviu că Rusia nu concentrează trupe la graniţa cu Ucraina, fapt confirmat - potrivit acestuia - şi de cele opt inspecţii internaţionale din ultima lună, din care şapte au vizat regiunile de la frontiera ruso-ucraineană.

Obiectivele militare şi zonele de dislocare a trupelor ruseşti au fost controlate inclusiv de două misiuni ucrainene, dar şi de militari din SUA, Franţa, Germania, Polonia şi alte ţări.

Anatoli Antonov a declarat că inspectorii au avut acces la toate obiectivele dorite, au discutat cu comandanţii ruşi, au fotografiat locurile de dislocare a trupelor şi au urmărit deplasările acestora, prezentându-şi concluziile în public în cadrul briefingurilor finale obligatorii.


Etichete UcrainaCrimeeaRusiaKievMoscovaatacmilitarirăzboisoldaţiconflictMarea NeagrăNATOPhillip BreedloveTransnistriaRepublica MoldovaOdessa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live