Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Mai 2020
Vizualizari: 765
Comentează add

Dacă în luna martie volumul vânzărilor auto din Europa se prăbuşea cu 55%, în aprilie s-a deteriorat şi mai mult.

Situaţie dezastruoasă a sectorului auto din Europa

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Situaţie dezastruoasă a sectorului auto din Europa, din cauza scăderii dramatice a vânzărilor de autoturisme noi în urma pandemiei de coronavirus.

Dacă în luna martie volumul vânzărilor auto din Europa se prăbuşea cu 55%, în aprilie s-a deteriorat şi mai mult.

Chiar dacă sunt state care au anunţat deja unele măsuri de sprijin pentru industriile strategice, tot mai mulţi mari producători auto cer guvernelor stimulente pentru repornirea vânzărilor.


Reporter: Laurenţiu Văduva - În Marea Britanie, vânzările de maşini în aprilie au scăzut cu 87% faţă de luna martie, ajungând la cel mai redus nivel din februarie 1946.

Luna trecută, în Regatul Unit, s-au înregistrat numai 4.000 de  noi înmatriculări, iar experţii au coborât previziunile de vânzări auto de anul acesta la 1,68 milioane de unităţi, comparativ cu 2,31 milioane anul trecut.

Şi piaţa auto franceză s-a diminuat cu 88,8% în luna aprilie, cu grupurile PSA şi Renault, înregistrând scăderi de peste 83 de procente la numărul de înmatriculări.

Şi aici previziunile anuale scad cu 20% faţă de cele din 2019. Situaţie asemănătoare şi în Germania, unde climatul de afaceri din sectorul auto a suferit în luna aprilie cea mai mare cădere de la reunificarea din 1991, adică 85,4%

Astăzi este programată o videoconferinţă a cancelarului ggerman Angela Merkel cu marii producători auto germani, dar nu sunt aşteptate promisiuni de sprijin, în contextul în care mai multe landuri au cerut stimulente financiare semnificative pentru cei care vor cumpăra maşini noi sau electric.

(RS)


Etichete sectorul autoeuropacoronavirusmarea britaniepsarenaultgermnaiaangela merkel(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live