Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

4 Iulie 2017
Vizualizari: 3060
Comentează add

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui se confruntă cu o situaţie de criză, marcată de datorii şi de lipsă de fonduri.

Situație de criză la Protecţia Copilului Vaslui

alina-darie-vaslui

Foto: Arhivă. 

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui se confruntă cu o situaţie de criză, marcată de datorii şi de lipsă de fonduri.

Instituţia este cel mai mare angajator din judeţ, cu 2.400 de angajaţi, de care depinde soarta a aproximativ tot atâţia copii orfani şi vârstnici din centrele de îngrijire.

Conducerea instituției a anunțat faptul că înregistrează în prezent datorii de 5 milioane de lei la furnizori. Situația este gestionată cu foarte multe restrângeri de cheltuieli, iar prioritate au salariile, care numai acestea pe lună înseamnă un buget de 2 milioane de lei.

Ionel Ștefănică Armeanu, directorul Protecției Copilului Vaslui: În niciun caz nu vom închide centrele, dar au mare nevoie oamenii și nu vom închide nici centrele de recuperare. Avem datorii la furnizori, la investiții am redus fondurile cât s-a putut de mult, am strâns cureaua peste tot și am supraviețuit, dacă vreți, la limită așa.

Cu 2.400 de angajaţi, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului are nevoie de un buget de 3,5 milioane lei pe lună, însă acești bani nu sunt întotdeauna alocați la timp pentru a aputea asigura funcționalitatea instituției fără sincope.

De pildă, până la finalul anului direcția ar avea nevoie de 20 de milioane de lei, pe care îi așteaptă prin alocări bugetare din partea executivului.

Trebuie spus că instituția are în grijă în jur de 2.500 de copii abandonați în grija statului, dar și bătrâni ocrotiți în centrele speciale.


Etichete Situație de crizăDirecţia de Asistenţă Socială şi Protecţia CopiluluiVaslui

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live