Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Chișinău

13 Iunie 2019
Vizualizari: 513
Comentează add

Situaţie confuză la Chişinău

radio-chisinau

 Foto: radiochisinau.md

Situaţia rămâne confuză la Chişinău, unde două guverne continuă să revendice puterea.

Guvernul numit de parlament încearcă să-şi intre în atribuţii şi să impună anumite decizii, însă controlul rămâne la cabinetul condus de Pavel Filip şi sprijinit de Partidul Democrat, al controversatului om de afaceri Vladimir Plahotniuc.

Mariana Vasilache, de la Radio Chişinău, are detalii.

Reporter: Ministrul afacerilor externe din Guvernul condus de Maia Sandu, Nicolae Popescu, a rechemat-o aseară pe ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, Cristina Bălan, numită de Guvernul Filip și o apropiată a Partidului Democrat condus de Vlad Plahotniuc. Ea a fost rechemată pe motiv că nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime.

Ambasadoarea este așteptată mâine la Chișinău. Deocamdată aceasta nu a răspuns. Între timp, vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, ar fi plecat într-o vizită neanunțată la Washington, deplasare nici confirmată și nici infirmată de PD.

Pe de altă parte, Guvernul Filip susținut de Partidul Democrat continuă să își exercite controlul asupra instituțiilor statului, iar dualitatea de putere de la Chișinău a produs ieri primele incidente între Andrei Năstase, ministru de interne în executivul condus de Maia Sandu, şi șeful poliției, Alexandru Pînzari, care se supune Guvernului Filip.

Acesta din urmă a restricționat accesul lui Andrei Năstase la o direcție a Inspectoratului Național de Investigație. Ulterior, Andrei Năstase a prezentat o declarație în plenul parlamentului, în care s-a adresat comunității internaționale să întreprindă toate măsurile diplomatice posibile pentru a ajuta la depășirea crizei politice de la Chișinău.


Etichete Republica Moldovaguverne

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live