Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ina Chelan

29 Aprilie 2016
Vizualizari: 1070
Comentează add

Zeci de civili au fost ucişi în Alep, în ofensiva de recucerire a oraşului.

Situaţie catastrofală în oraşul sirian Alep

ina-chelan

 

 Un înalt oficial al Naţiunilor Unite a declarat că situaţia din oraşul sirian Alep este catastrofală, potrivit BBC, preluat de RADOR Radio România.

Cel puţin 53 de civili au fost ucişi, în Alep, în ultimele 24 de ore, printre aceştia numărându-se personal medical şi copii, la un spital dintr-o zonă controlată de rebeli. Un cotidian sirian apropiat guvernului informează că este iminentă o ofensivă majoră pentru recucerirea întregului oraş.

Coordonatorul misiunii umanitare a ONU în Siria a declarat că îmbunătăţirile în livrările de ajutoare umanitare, stabilite după armistiţiul încheiat în februarie, sunt acum în pericol. 

În timpul nopţii de miercuri spre joi, un spital din zona controlată de rebeli a fost ţinta unui atac aerian, fiind ucişi mai mulţi membri ai personalului medical şi copii care erau trataţi în această unitate.

În ciuda indignării exprimate de comunitatea internaţională, atacurile aeriene au continuat împotriva rebelilor, care au ripostat cu rachete împotriva forţelor guvernamentale.

Emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a făcut apel la SUA şi Rusia să acţioneze pentru salvarea acordului parţial de încetare a focului, care a intrat în vigoare în urmă cu două luni, dar care acum este ameninţat de situaţia din teren. 


Etichete SiriaAlepStaffan de Mistura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live