Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

16 Ianuarie 2021
Vizualizari: 313
Comentează add

Situaţia centrelor de vaccinare, din ţară, pregătite pentru a doua fază a vaccinării.

Situaţie a centrelor de vaccinare din ţară

andreea-bogdan

FOTO: prefectul Jud. Cluj, Mircea Abrudean.

În întreaga țară vor fi 750 de centre de vaccinare. Nu toate au fost disponibile chiar din prima zi, cele mai multe vor fi operaționale de săptămâna viitoare, iar altele vor fi deschise etapizat. În județul Timiș, de exemplu, doar șase centre din cele 32, stabilite inițial, vor fi deschise de luni. Două vor fi în Timișoara, iar patru la spitalele din Lugoj, Făget, Deta și Sânnicolau Mare. În județul Constanța, tot de luni se vor deschide doar opt din cele 18 prevăzute.

În județul Alba, 14 centre de vaccinare sunt aprobate, însă, într-o primă fază, vor fi operaționale mai puțin de jumătate dintre ele. Vineri, în Alba a început și vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice sau de asistență socială. Aproximativ 800 de persoane vor fi vaccinate cu ajutorul echipelor mobile.

Reporter: Cele șase centre de vaccinare sunt organizate în județul Alba la Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Blaj, Aiud și Câmpeni. 

Alexandru Sinea, directorul direcției de Sănătate Publică Alba: Avem pregătite șase centre de vaccinare, cu opt fluxuri. Mai exact, aceste fluxuri de vaccinare reprezintă efectiv numărul de persoane care pot să se vaccineze într-un centru. În Alba Iulia, luni dimineața se va deschide primul centru de vaccinare deservit fazei a doua. Centrele de vaccinare sunt pregătite la nivelul județului, există și personalul medical din direcțiile de asistență socială, și nu numai, precum și medici de familie care și-au manifestat interesul să lucreze în aceste centre. Deja echipele sunt făcute și aşteptăm să demarăm faza a doua.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, mai precizează că faza a doua se realizează etapizat, în funcție de numărul estimat al persoanelor eligibile. Pe măsură ce va fi demarată etapa a doua a fazei a doua de vaccinare, se vor operaționaliza și alte centre de vaccinare în județul Alba.


Etichete (ii)situatiecentrevaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live