Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

26 Martie 2020
Vizualizari: 288
Comentează add

Situația de la Suceava continuă să fie îngrijorătoare, tot mai mulți medici sunt declarați pozitiv la testul pentru coronavirus, iar numărul deceselor crește constant.

Situaţie dezastruoasă la Spitalul Judeţean Suceava

mihaela-buculei-suceava

Foto: Arhivă RRA.

Situația de la Suceava continuă să fie îngrijorătoare, în condițiile în care tot mai mulți medici sunt declarați pozitivi la testul pentru coronavirus, iar numărul deceselor crește de la o zi la alta.

Între timp, managerul spitalului a fost schimbat, spitalul este închis pentru dezinfecție și se așteaptă rezultatul testelor pentru alte sute de cadre medicale.

Peste 80 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, alte sute de cadre care așteaptă să fie testate sau așteaptă rezultatul testului, opt persoane decedate și un spital închis - acesta este, deocamdată, rezultatul răspândirii COVID-19 în județul Suceava. Doctorul Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor din Suceava, vorbește despre principalele cauze care au dus la această situație.

Sorin Hâncu: Prima cauză este un management defectuos. Toată lumea spune acest lucru, pentru că atunci când se știa că vine această epidemie cei care conduceau spitalul trebuia să ia niște măsuri foarte clare și să facă niște protocoale care să îi ajute în a face față la aşa o epidemie.

În al doilea rând a fost lipsa acută de materiale de protecție pentru medici, asistente, infirmiere, brancardieri.

În al treilea rând, au venit foarte mulți oameni din străinătate, din zonele roșii, care s-au prezentat la spital și nu au recunoscut, nu au declarat de unde vin.


Etichete (ii)suceavadezastrucovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live