Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Iunie 2017
Vizualizari: 1732
Comentează add

Avertismentul vine din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Situaţie alarmantă în Vaslui!

radiojurnal

Foto: Arhivă - Alina Darie.

Situaţie îngrijorătoare în judeţul Vaslui, unde mii de copii care provin din medii dezavantajate riscă să renunţe la şcoală.

Avertismentul vine din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, după cum transmite corespondentul RRA Alina Darie.

Reporter: În judeţul Vaslui, spun oficialii, peste 17.000 de elevi beneficiază de rechizite gratuite, peste 1.000 de elevi primesc burse sociale şi peste 5.000 beneficiază de bursa "Bani de liceu". Cei mai mulţi dintre elevi, aproape 50.000, primesc lapte şi corn, un program de care este nevoie şi în viitor, spun dascălii.

Sorin Popoiu, profesor: Copiii s-au obişnuit, pentru că posibilitatea să mănânce aceste produse, ca să nu mai vorbim de acele cazuri când sunt, poate, copii care nu mănâncă dimineaţă sau, hai să spunem mai trist, poate chiar nu au ce mânca.

Reporter: Prin aceste programe, dar şi prin alte proiecte, autorităţile susţin incluziunea şcolară, însă sunt convinse că, fără implicarea părinţilor, succesul măsurilor nu va fi cel scontat.

Daniela Laic, specialist în cadrul Centrului de Resurse Educaţionale Vaslui: De cele mai multe ori, problemele nu ni le fac copiii efectiv, care se află în abandonul şcolar, ci situaţia de acasă. Sunt părinţi care pur şi simplu nu vor să şi-i dea la şcoală, încălcând dreptul la educaţie al copilului.

Reporter: Trebuie spus că, la nivelul judeţului Vaslui, două şcoli - "Bogdăniţa" şi "Băceşti" - au făcut parte dintr-un program-pilot naţional, iar elevii au primit zilnic o masă caldă din fonduri guvernamentale. Programul-pilot s-a aplicat în 50 de unităţi şcolare din întreaga ţară./asalar


Etichete situaţie alarmantă în Vasluiabandon scolarinspectoratul scolar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live