Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Clementina Tudor, Ialomița

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 425
Comentează add

Situația votării în Ialomița

clementina-tudor-ialomita

  

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 septembrie, ora 14:02) - Realizator: Mihaela Mihai - Alegătorii din Ialomița sunt interesați de scrutinul de astăzi. Ei merg la urne respectând regulile impuse de epidemia de COVID-19, una dintre cele mai importante fiind purtarea măștii de protecție. Rata de participare este de este 25% la această oră. Corespondentul RRA Clementina Tudor a mers în mai multe secții de votare.

Reporter: Bun găsit din Ialomița, mai exact din Valea Ciorii, o localitate cu trei sate aparținătoare: Bocșa, Dumitrești și Murgeanca, dar cu o singură secție de votare la școala din comună.
 
Așa se întâmplă că timpul de așteptare este aici de circa o oră. Tradițional, Ialomița se află în media pe țară privind prezența la vot, județul putând fi considerat un barometru la nivel național. Constat însă că la urne se prezintă atât vârstnici, electoratul disciplinat, cât și tineri.
 
O categorie aparte de votanți sunt acum stranierii, ialomițenii întorși anul acesta acasă din străinătate. 
 
Se cunosc după atitudine, sunt volubili și mai puțini stresați de condițiile sau măsurile de protecție sanitară. Procesul electoral nu a fost lipsit de incidente în Ialomița. Din cele opt reclamații înregistrate, două sunt pentru mită electorală, altele două pentru influențarea votului, la care se adaugă sesizări privind falsificarea documentelor și a buletinelor electorale, transportul de persoane la urne, fotografierea votulu și rătăcirea unei ștampile recuperată de la un alegător.
 
Reclamațiile au fost făcute din localitățile Urziceni, Țăndărei, Traian, Gheorghe Lazăr, Scânteia Vlădeni și Roșiori. Două s-au dovedit nefondate, iar celelalte se află în soluționare.
 
(PH)
 

Etichete alegeri locale 2020Ialomita(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live