Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

8 Mai 2015
Vizualizari: 1031
Comentează add

Subfinanţarea fără precedent a Complexului Energetic Hunedoara pune în pericol siguranţa minerilor.

Situaţia securităţii muncii la Complexul Energetic Hunedoara

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea.

Situaţia nu este nouă şi a fost constatată la controalele efectuate de către inspectorii de specialitate.

"Nu există control în care să nu constatăm că avem astfel de probleme legat de aprovizionarea ritmică cu stâlpi, grinzi ş.a.m.d. şi, de asemenea, întreţinerea lucrărilor miniere e dificitară datorită lipsei de personal.

"Majoritatea accidentelor de muncă se produc datorită întreţinerii lucrărilor miniere, căilor de circulaţie şi transportului de materiale care se face tot pe aceste căi", a spus lleana Bodea de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

Situaţia financiară extrem de dificilă în care se află Complexul Exergetic Hunedoara a produs efecte şi în aprovizionarea minelor cu materiale de strictă necesitate, pe care mulţi mineri şi le cumpără din banii lor.

"În mină nu mai avem nici lucrurile de bază. Minerii au început să-şi cumpere inclusiv inclusiv lanţul de drujbă, furtunele de perforat, cuiele respective. Noi rezistăm şi trăim datorită improvizaţiilor că avem experienţă, că noi tot timpul avem viaţa în pericol, dar cel mai rău faptul este că ne-o pun şi alţii. Toate la un loc generează ce se vede: accidente, producţie cât mai puţină", a spus un miner.

Noua echipă numită cu două luni în urmă la conducerea Complexului Energetic Hunedoara a încercat să remedieze această problemă, însă nici un furnizor nu mai creditează compania care are datorii uriaşe ce i-au adus mai multe cereri de insolvenţă.

Situaţia securităţii muncii în minerit va fi analizată la sfârşitul acestei luni, când la Petroşani vor fi puse în discuţie rapoartele inspectorilor de specialitate pentru toate unităţile miniere din România.


Etichete mineriComplexul Energetic HunedoarasigurantasubfinantareinspectoriInspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live