Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

3 Iunie 2020
Vizualizari: 276
Comentează add

Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus se ridică la 8.548, fapt ce plasează Republica Moldova pe locul 58 în topul mondial şi pe 21 în Europa.

Situaţia s-a agravat în Republica Moldova #Covid-19

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Foto: Arhivă.

Situaţia s-a agravat în Republica Moldova, care a ajuns pe locul 11 în Europa din punct de vedere al numărului de cazuri noi, depăşind şi România, în ciuda faptului că are o populaţie de câteva ori mai mică.

Ieri, în Republica Moldova au fost înregistrate 188 de cazuri noi de infectare cu  noul coronavirus, faţă de 119, raportate în România, potrivit datelor prezentate de site-ul worldometers.info.

Aceste date o clasează pe locul al unsprezecelea din ţările europene şi pe locul 49 la nivel mondial. De asemenea, numărul cazurilor raportate săptămânal depăşeşte o mie de olnavi în această perioadă fiind înregistrate cele mai multe infectări de la apariţia primului caz.

Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus se ridică la 8.548, fapt ce plasează Republica Moldova pe locul 58 în topul mondial şi pe 21 în Europa.

Mult mai jos în acest clasament pandemic, 96, Republica Moldova se plasează după numărul de teste făcute, aproximativ 57.000.

Cu toate acestea, restricţiile impuse anterior continuă să fie relaxate, astfel, după ce au fost redeschise pieţele, magazinele, frizeriile şi urmează să-şi reia activitatea mall-urile şi sălile de fitness, epidemiologul şef de la Chişinău, Nicolae Furtună, avertizează că aceste măsuri au determinat numărul mare de noi îmbolnăviri şi atenţionează că restricţiile ar putea fi reintroduse.

Unii experţi au remarcat influenţa factorului politic în luarea deciziilor legate de gestionarea crizei COVID-19, fapt ce s-a soldat cu eşuarea răspunsului sistemului de sănătate, unde au şi fost raportate cele mai multe îmbolnăviri, aproximativ 20% din numărul total.

(RS)


Etichete republica molodvoacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live