Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 343
Comentează add

Săptămâna începe cu noi restricții în numeroase țări din Europa, pe continent, numărul cazurilor de coronavirus dublându-se în 5 săptămâni.

Situaţia restricţiilor impuse în Europa #pandemie

sorin-motatu

Săptămâna începe cu noi restricții în numeroase țări din Europa, pe continent, numărul cazurilor de coronavirus dublându-se în 5 săptămâni.

A fost depășit astfel pragul de 10 milioane de îmbolnăviri.

În timp ce autoritățile au impus așa-numita carantină parțială, populația a denunţat măsurile în stradă în Italia sau Spania.

Continentul european continuă să fie epicentrul pandemiei de coronavirus, iar carantina reprezintă principala soluție pentru a limita răspândirea bolii.

În lume, numărul contaminărilor se apropie de 47 de milioane, iar cel al deceselor de 1,2 milioane.

Cu peste 260.000 de decese raportate, Europa are aproape un sfert din numărul total de morți de COVID-19 la nivel global. Austria, Germania și Regatul Unit au anunțat măsuri stricte de izolare cel puțin o lună, similare celor din martie și aprilie, activitățile economice fiind suspendate. Marea Britanie lasă, însă, deschise școlile și universitățile, iar guvernul va plăti până în decembrie 80% din salariile celor în șomaj tehnic.

Şi Portugalia a impus o carantină parțială, autoritățile avertizând că acesta este abia începutul. Franța, Spania și Italia înăspresc restricțiile impuse deja de câteva săptămâni.

Pentru a evita o carantină generală, Slovacia mizează în schimb pe testarea populației. Slovacia are 5,5 milioane de locuitori, iar dintre cei peste 2,5 milioane de slovaci testați, peste 25.000, adică aproximativ 1%, au ieșit pozitiv și vor fi plasați în carantină.

(RS)


Etichete pandemieeuropacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live