Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2021
Vizualizari: 369
Comentează add

Reprezentanții partidelor par să fie de acord că tranziția pentru reducerea poluării trebuie să se facă astfel încât să nu accentueze problemele sociale din zonă.

Situația minerilor din Valea Jiului a fost analizată de parlamentari

radiojurnal

 Mineri. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea.

Situația dificilă a minerilor din Valea Jiului a fost analizată, și astăzi, de parlamentari în Comisia de industrii din Camera Deputaților.
 
Reprezentanții partidelor par să fie de acord că tranziția pentru reducerea poluării trebuie să se facă astfel încât să nu accentueze problemele sociale din zonă.
 
Deputatul PSD Ilie Toma: Sunt familii care pur și simplu au rămas restante la încălzire, la gaz, la curent, nu aveau bani să trimită copiii la școală. Eu zic că dacă se prăbușește odată Complexul Energetic Hunedoara și Complexul Energetic Oltenia îl urmează la scurt timp. Toată atenția îndreptată spre aceste lucruri! Să nu mai vedem oameni necăjiți, cât de cât să aibă condițiile necesare și activitatea să fie continuată în bune condiții.
 
Realizator: Și deputata USR PLUS Cristina Prună a subliniat că situația din zonă este îngrijorătoare, iar tranziția energetică pentru diminuarea poluării trebuie făcută într-un ritm care să nu producă drame sociale.
 
Cristina Prună: Am urmărit foarte atent evoluția Complexului Energetic Hunedoara și nevoia de găsire de alternative acolo, astfel încât în procesul acesta de tranziție energetică oamenii care trăiesc în acea zonă să poată să își găsească un viitor acolo și nu să fie nevoiți să plece. Soluții există, există fonduri europene, acești bani europeni care ne sunt la dispoziție să ajungă și în aceste zone.
 
Realizator: Reporterul Radio România Actualități Iulia Gherman mai transmite că social-democrații au cerut ca miniștrii economiei și energiei să prezinte în Parlament viziunea pe care o au cu privire la strategia energetică a țării, în contextul cerințelor din Pactul ecologic european, dar și a protestelor din Valea Jiului.
 
(PH)

Etichete mineriValea Jiuluiparlamentari(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live