Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

19 Februarie 2018
Vizualizari: 1089
Comentează add

Mina Lupeni din Valea Jiului va putea funcţiona cu producţie de cărbune şi va beneficia simultan de ajutor de stat până la sfârşitul anului

Situaţia Minei Lupeni

ilie-pintea

  Mineri.    Foto: Ilie Pintea

 Mina Lupeni va continua să funcţioneze şi în următoarea perioadă, după ce Comisia Europeană a aprobat renotificarea pe huilă, transmisă anul trecut de statul român, iar acest lucru înseamnă că mina va continua să dea producţie de huilă şi va beneficia de ajutor de stat.

Pre?edintele Sindicatului Muntele, Darius Câmpean, a declarat că mina Lupeni va da cărbune până la sfârşitul acestui an, iar după  oprirea extracţiei de cărbune programul de închidere la Mina Lupeni se va derula cu lucrări de subteran până în iunie 2021. Potrivit acestui calendar, ecologizarea exploatării miniere, inclusiv partea de suprafaţă, va trebui să se termine până la sfârşitul anului 2024. 

În baza aceluiaşi program transmis Comisiei Europene, sindicatul încearcă să prelungească şi funcţionarea minei Lonea, aflată de asemenea în procesul de închidere. 

Mina Lupeni, la care lucrează 900 de angajaţi, ar fi trebuit să fie închisă în luna septembrie a anului trecut, dar a continuat să funcţioneze în baza unui protocol cu Ministerul Energiei. Darius Câmpean a mai spus că aici va fi pornit un al doilea abataj, care ar permite exploatarea în condiţii de rentabilitate inclusiv anul viitor. Mina a beneficiat de investiţii după accidentul colectiv de muncă de la sfârşitul anului trecut, când doi mineri au murit şi unul a fost rănit în urma unei surpări.


Etichete LupeniminaValea JiuluiDarius CampeanLoneaMinisterul Energiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live