Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

2 Septembrie 2016
Vizualizari: 805
Comentează add

Aproximativ 42 de mii de copii vor începe pe 12 septembrie un nou an şcolar în unităţile de învăţământ din Caraş-Severin.

Situaţia manualelor şcolare în judeţul Caraş-Severin

mario-balint

Foto: Arhivă.

În noul an şcolar, elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor primi manuale gratuite, a anunţat ministrul educaţiei, Mircea Dumitru.

Şcolarii de clasa a IV-a, însă, trebuie să mai aştepte, pentru că nici anul acesta nu vor avea toate manualele la timp, din cauza contestaţiilor depuse în instanţă împotriva licitaţiilor organizate de minister.

Între timp, manualele şcolare pentru care nu sunt probleme au început să fie distribuite în judeţe. Corespondentul nostru Mario Balint a aflat care este situaţia în judeţul Caraş-Severin.

Repartizarea pe şcoli a manualelor gratuite pentru clasele I - IV aflate în depozitul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin se încheie astăzi.

Problemele cu o parte din manualele pentru clasa a IV-a rămân, ele trebuind rezolvate la nivel de minister prin instanţele judecătoreşti. Inspectorul general şcolar Adrian Doxan.

Adrian Doxan: În perioada 29 august - 2 septembrie se pot ridica, conform unei planificări, manualele şcolare pentru clasele I - a IV-a, care sunt deja sosite la depozitul de manuale din Reşiţa. În ceea ce priveşte manualele de clasa a IV-a există o problemă care este la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, manualele de clasa a XI-a, a XII-a, care de anul acesta se distribuie gratuit. Bugetul pentru judeţul Caraş-Severin se ridică la 328 de mii de lei, au fost semnate 28 de contracte, urmând ca cel târziu la începutul lunii octombrie manualele să ajungă în judeţ.

Aproximativ 42 de mii de copii vor începe pe 12 septembrie un nou an şcolar în unităţile de învăţământ din Caraş-Severin.


Etichete Situaţia manualelor şcolare în judeţul Caraş-Severinscolielevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live