Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. Succesele muzicii romanesti Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

19 Iulie 2018
Vizualizari: 878
Comentează add

Printre cauze: depozite de gunoi în albiile afluenţilor Bistriţei, firme care nu au încheiate contracte de salubrizare, pensiuni care nu au un plan de management al deşeurilor.

Situaţia lacului Bicaz este intolerabilă, consideră ministrul Mediului

geanina-buftea

  Foto: Arhivă

Situaţia lacului Bicaz, încărcat de tone de gunoaie şi PET-uri, este intolerabilă, spune ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu. Ea îi ameninţă cu amenzi maxime pe cei care poluează apele.

Lucrările de ecologizare a lacului, cunoscut şi sub numele de Izvorul Muntelui, au început săptămâna aceasta. Comisia de la Ministerul Mediului venită în judeţul Neamţ a băgat în priză autorităţile nemţene pentru a rezolva cât mai repede problema de mediu apărută pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui, după precipitaţiile abundente apărute la sfârşitul lunii iunie.

Comisarii Gărzii de Mediu au demarat cea mai amplă acţiune de control în tot bazinul hidrografic al râului Bistriţa, iar rezultatul a dezvăluit unde este problema reală şi de ce peste 250 de tone de deşeuri plutesc pe luciul de apă. Depozite de gunoi în albiile minore şi majore ale afluenţilor Bistriţei, operatori economici care nu au încheiate contracte de salubrizare, pensiuni care nu au un plan de management al deşeurilor şi persoane fizice care aruncă gunoiul la întâmplare.

Controalele se vor intensifica şi continuă acţiunea de ecologizare. Astăzi este aşteptat şi ministrul apelor, Ioan Deneş, care se va afla într-o vizită de lucru în judeţul Neamţ, pentru a doua oară în această lună.


Etichete Graţiela GavrilescuBicazIzvorul MunteluiGraţiela Gavrilescucurăţenieecologizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live