Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

Joi, 25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 69
Comentează add

Situația la zi a vaccinărilor în România.

Situația la zi a vaccinărilor în România

florin-lepadatu

     FOTO: RoVaccinare.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - România se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul persoanelor decedate în ultimele două săptămâni din cauza COVID-19, potrivit unei statistici realizate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Astfel, în 14 zile țara noastră a înregistrat 267 de deces la un milion de locuitori, pe primul loc fiind Bulgaria, care are 325 de decese la milionul de locuitori.

Potrivit statisticii, cele două state se află însă pe ultimele două locuri la capitolul vaccinare anti-COVID cu ambele doze, 43% din populația adultă a României a primit schema completă, în timp ce în Bulgaria procentul este doar 29%.


Nici ieri interesul pentru vaccinare nu a fost ridicat la noi în țară, aproape 17.000 de persoane au primit prima doză.

Bilanțul pandemiei a indicat cifre în ușoară scădere, aproximativ 2.800 de cazuri noi s-au înregistrat din puțin peste 47 de mii de teste și 231 de decese.

Capitala are o incidență de 2,87 la mia de locuitori, însă rămâne pe primul loc în privința numărului de contaminări, fiind urmată de județele Ilfov, Cluj și Timiș.

Săptămâna viitoare românii au o minivacanță, dar în anumite regiuni centrele de vaccinare rămân deschise.

La Târgu Mureș, spre exemplu, programul de imunizare va fi normal, de la ora 8:00 la 20:00, iar celor care doresc să se vaccineze li se recomandă să se programeze pe platforma online sau să sune la centru pentru a verifica dacă sunt doze disponibile.

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Mureș, Cristina Pruteanu:” La cele două centre situate în Casa de Cultură "Mihai Eminescu", imunizarea împotriva virusului se face de luni până sâmbătă în intervalul orar 8:00-20:00 pentru serul Pfizer, pentru vaccinul Johnson & Johnson - la Casa de oaspeți a primăriei. Tot pentru vaccinul Pfizer puteți merge la Centrul Cultural "Mihai Eminescu", iar vaccinul Moderna se va administra la fostul hotel Tineret.”

Potrivit Radio Târgu Mureș, incidența cazurilor de COVID-19 în aceste orașe a scăzut sub pragul de pragul de 4 îmbolnăviri la mia de locuitori, cu aproape 600 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile.

 

Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live